Cum să obțineți o gestionare perfectă a culorilor

Cum să obțineți o gestionare perfectă a culorilor

Gestionarea culorilor

Gestionarea culorilor reprezintă conversia controlată a culorilor între dispozitive. Scopul este de a menține o potrivire bună și consecventă a culorilor, indiferent dacă imaginea este afișată pe un monitor de computer, pe o fotografie sau pe o pânză.
Toate conținuturile grafice beneficiază de o bună gestionare a culorilor și este, de asemenea, foarte utilă la imprimarea imaginilor, pentru a vă asigura că ceea ce vedeți pe ecran este ceea ce obțineți la imprimare.
Deși adesea nu este posibil să se garanteze o reproducere identică a culorilor, deoarece depinde de calibrarea monitorului destinatarului și de alți factori de mediu, aceasta oferă creatorului controlul asupra oricăror modificări care pot apărea la schimbarea mediilor.
Pentru a asigura gestionarea și reproducerea corectă a culorilor, este esențial să controlați mediul și să vă asigurați că atât iluminarea, cât și condițiile monitorului sunt optime. Saal Digital oferă profiluri ICC care pot fi utilizate pentru proofing-ul soft.

Iluminare

Asigurați-vă că există suficientă lumină în încăpere. Luminozitatea și temperatura de culoare trebuie să fie menținute cât mai constante și reproductibile posibil. În mod ideal, aceasta ar trebui să fie o cameră fără strălucire, cu obloane și care să nu fie afectată de schimbările de lumină naturală, iar monitorul ar trebui să fie calibrat pentru a afișa culorile și luminozitatea corecte.

Calibrarea monitorului

Kelvin este adesea utilizat pentru măsurarea temperaturii de culoare a surselor de lumină. D50 este prescurtarea pentru Lumina zilei 5000 kelvin. D65 este prescurtarea pentru 6500 kelvin și este mai albastră decât D50.
Temperatura de culoare a monitorului ar trebui să fie 5000 kelvin (D50), iar temperatura luminii din camera dvs. ar trebui să fie aceeași (5000 kelvin) în timp ce vizualizați imprimarea sau produsul final. 5000 kelvin (D50) este standardul în industria tipografică. 6500 kelvin va fi, de asemenea, utilizat uneori, dar temperatura de culoare este cumva mai rece (mai albastră) și, prin urmare, va afecta rezultatul final.

Setări ale monitorului

Configurarea corectă a monitorului este cea mai importantă parte a gestionării culorilor:

  • Luminozitatea monitorului trebuie să fie între 90 și120 cd/qm.
  • Temperatura de culoare trebuie să fie setată la 5.000 kelvin (D50).
  • Gamamonitorului trebuie să fie setată la 2,2.

Calibrarea monitorului cu ajutorul colorimetrului

Gestionarea profesională a culorilor la nivel înalt nu este posibilă fără un hardware adecvat. În funcție de alegerea furnizorului și de buget, există multe opțiuni disponibile. Unii furnizori oferă un colorimetru cu un software suplimentar care vă permite să creați un profil ICC al monitorului dumneavoastră. Aceasta poate fi o alternativă bună la achiziționarea unui monitor nou și scump.

Avantajele gestionării culorilor

Previzualizările de imprimare sunt optimizate cu ajutorul monitorului dvs. predefinit și al gestionării culorilor noastre - Ceea ce vedeți este ceea ce obțineți. În mod ideal, această combinație funcționează atât de bine încât nu veți observa aproape nicio diferență între afișajul de pe monitor și produsul foto real.

Ce poate face Saal Digital pentru dumneavoastră?

Calibrarea zilnică repetată asigură faptul că mașinile profilate funcționează în limitele unei toleranțe mici. Starea procesului fotochimic este verificată zilnic pentru a compensa fluctuațiile înainte ca calitatea fotografiilor să fie afectată.

Redarea diferită a culorilor pentru Adobe Photoshop / Lightroom / software-ul Saal Design.

Este posibil ca reprezentarea unei imagini în programele Adobe Photoshop, Lightroom și în software-ul nostru Saal Design să difere una de cealaltă. În cele mai multe cazuri, imprimarea fotografiei este în culoare cu proba din software-ul nostru Saal Design.
Motivul pentru reprezentarea diferită a culorilor în fiecare program este, de obicei, o setare incorectă a gestionării culorilor monitorului.
Pentru a corecta acest lucru, deschideți proprietățile de gestionare a culorilor din Windows în Control sistem > Gestionare culori. Apoi selectați monitorul corespunzător și bifați caseta Use my own settings for this device (Utilizați setările mele proprii pentru acest dispozitiv ). Acum faceți clic pe Add (Adăugare ) și selectați profilul sRGB IEC61966-2.1 din listă și setați-l ca un nou profil standard sau selectați cea mai recentă calibrare a monitorului dumneavoastră.
După ce ați repornit Lightroom, Adobe Photoshop și software-ul Saal Design, cele trei programe ar trebui să arate la fel.

 

Setarea limbii dvs. nu corespunde limbii acestui site web. Vă rugăm să alegeți:

Setarea limbii dvs. nu corespunde limbii acestui site web. Vă rugăm să alegeți: